Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Canon HF M41 nebo Sony HDR CX36
Kdybych teď kupoval kameru tak jen Canon LEGRIA HF G10 . Hledáček, dle posudku lepší citlivost za šera a objektiv cl 1,8 a nejkratší ohnisko 30,4mm přepočteno na kinofilm. Pokud nechceš např. panorámovat osoby od noh k hlavě a rovněž tak budovy, tak se při ostatních kamerách širokoúhlé předsádce nevyhneš a to znamená 5-7tisíc a půl kila navíc, které udělá kameru těžkou na čumák.
Re: Canon HF M41 nebo Sony HDR CX36
Dotazy tohoto typu jsou velmi časté a je těžké na ně jednoznačně odpovědět. Ty kamery budou asi velmi podobné a skoro vždycky rozhodne pocit nakupujícího. Já osobně bych koupil ten Canon a to bez velkého váhání. Ne proto, že je mnohem lepší, ale proto, že mám s Canony velmi dobré zkušenosti. A ta HF M41 se docela povedla. Jediná a pro mě zásadní chybka, kterou to má, je ten 43mm objektiv. To je docela málo a tak to bude chtít šíro. To pak záleží, co se chystáte točit respektive kde. Jestli chcete hodně točit v interiérech, pak to bez šíra půjde o dost hůře. Ale půjde to.