Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: gs75 nebo 330i?
Možná, ale u lepších Canonů je fotorežim dost dobrý - myslím MVX25i a 3i. Na požádání nějaká fota zašlu.
Re: gs75 nebo 330i?
Já jsem si pořizoval kameru, která jako bonus umí fotit. Proč ne, říkal jsem si při výběru. Tu kameru bych si stejně koupil, i kdyby fotit neuměla. No a pak jsem byl zklamán (kvalitou fotografií). Zkrátka kamera je na točení a foák na focení. Všechno ostatní je kompromis.
Opravdu fotit s kamerou?
Není lepší si na fotky pořídit rozumný foák? Možná s výsledkem nebudeš spokojený. O tom canonu nic nevím, ale pokud jde o tu 75, můžeš si přečíst recenzi z těchto stránek a taky bych se podíval na recenzi 150, která obsahuje i nějaké foto (myslím, že srovnání levného digiáku, 75ky a 150ky). Recenzi je třeba brát trošku s nadhledem, protože tady jak to nemá výklopný hledáček, tak to není kamera : ) Nicméně je tam krásně vidět, že foák jasně vítězí. Taky je třeba si uvědomit, že počet pixelů u 3-čipu se většinou udává jako součet všech tří čipů. Tzn. třeba u 150ky 2,3MPx je vlastně \"pouhých\" 800KPx, jen jsou tam 3x (hm, pan Matsushita asi není kovaný v matice...) U 1-čipu bysme se dostali zase k rozložení barev R-G-B-G, interpolacím a vlastně zase zjistíme, že to taky stěmi pixely je jinak. 18x - kolik to může mít ohnisko? 700 mm ekvivalentních? To v ruce neudržíš, podle mě ani se stabilizátorem(má to optický stabilizátor?) U mé gs-140 je už dost problém u 10x (=471 mm). Hm to bude si vše.