Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: hv 20/30 zaloha
nastesti mi to funguje, takze nekde musi byt problem. Vyzkousel bych: 1) ujistit se kamera nema zapnuty POWER SAFE MODE, je napajena ze zdroje 2) vypnout setric, antivir, apod programky 3) zkontrolovat fireware kablik -aby nebyl prekrouceny, nejlepe zkusit koupit novy (ne dlouhy) a vyzkouset. Z vlastni zkusenosti vim dlouhy kabel= hole nestesti 4) nekde jsem cetl, ze pomohlo docasne zakazat USB zarizeni START-Ovladaci panely-System -Hardware -Spravce zarizeni- USB controllers (sorry nemam XP v cestine), postupne zakazat vsechny radky v teto sekci (prave tlacitko zakazat) no a pak jen drzet pesti
>milda.sr: To, co jsi napsal, je velmi logické a jasné. Už jsem se dokonce radoval, že je problém vyřešen. Pak jsem ale "bohužel" zjistil, že na svém zcela novém a ještě "nezapraseném" stroji mám dva disky, oba NTFS, na každém ještě skoro 300 GB. Problém je tedy v tom, že my "postižení" jsme jen ubozí kameramani a ne PC experti. Proto tu čekáme, že nám některý kameraman a navíc expert poradí.
jo to co rika milda zni logicky. Dnes jsem zkousel nahrat zpet cca 30 min zaznamu a bez problemu, bez jedineho preruseni - pouzivam NTFS. sup
Vlezli jsme do blbý větve!!!
Já ten problém měl taky, pořád jsem v nahrávce slyšel motorek. Já teď mám Videomic RODE na kameře (trochu předsunutý dopředu) a zvláš někde "bokem" na stativu Minidisc s dalším mikrákem. No problem, jen když je časová tíseň, tak nevím, kam dřív skočit. Nebo se vždy dopředu musím poohlédnout po nějakém dobrovolníkovi, anebo si ssebou vzít synátora, ale ten má jinčí starosti než lítat s tatou po akcích (už má svoje lítačky, ale s děvčaty)
Ale to jsem mildo psal i já. Je mi jasné, že u páskové kamery bude vždy ve zvuku cosi... ale prostě si nemůžu pomoct pokud vím, že jiní tento můj konkrétní problém nemají. Jinak oddělený záznam zvuku je možný pouze v některých případech. V mém případě potřebuji 99% času mikrofon na kameře.
Jak píše supicke, že se mu záznam ukončí po 14 minutách???? To je přesně hranice cca 4GB dat, kterou je schopný zvládnout souborový systém FAT32. Pokud máte nainstalován Win na disku, který je zformátovaný na FAT32, tak Vám to bude dělat stále a přes ty 4GB se nedostanete. Proto už několik let (WinXP) je k dispozici souborový systém NTFS a ten už bere velikost souborů bez omezení. Jediné řešení je shodit Win, naformátovat disk na NTFS a poté znovu nainstalovat Win. Nebo zůstat při starém, ale počítat s tím, že tam jsou ty 4GB limit.
Zálohuji na HV30 a žádné časové omezení jsem nezjistil. Pokud dojde k přerušení nahrávání, nemůže za to pravděpodobně kamera, ale počítač. Před exportem na pásku se musí celé video přepočítat a někde uložit Je to hodně dat a to místo neni třeba u některého počítače dost velké. Nebo dojde k přerušení exporu dat nějakým testem v počítači nebo antivirovým programem. Ten já samozřejmě v počítači nemám a co se dá mám vypnuté.
mel sem dofcu. zatim zalohy bez problemu, ale byly to kratsi sekvence do 10 min. Dnes nahraji 30 minut a prubnu to. sup
po 14 minutach se ukonci??? Tak to zas tak paradne nefunguje. :) Nicmene uz mam hv20 doma, takze vyzkousim a dam vedet. diky
Ano, funguje to dobře a kvalita na velké HDTV je nečekaně parádní. Ve Vegasu 9 sestříhané HDV zálohuji zpět do HV30, ale asi po 14 minutách se nahrávání samo ukončí. I já marně pátrám, kde tuto (zřejmě defaultní) vymoženost zrušit.
abych upresnil o co mi jde. Original miniDV si samozrejme schovavam, ale finalni, sestrihany a upraveny klip jsem zvykly zalohovat zpet na miniDV (pri finalnim renderingu dojde k malym ztratam na kvalite, ale to je prakticky zanedbatelne). Pokud bych mel zalohavat do mpg2 (DVD) jak radi filmar, tak to uz mi prijde az prilis ztratova komprese :( Vyse uvedeny postup mi s SD formatem v pohode funguje a hlavne vyhovuje. Proto take pri uvahach o nove kamere jsem vyber omezil jen na miniDV + HDV format -z cehoz mi vysel vitez HV20/30. Bohuzel podle vyse uvedenych ohlasu se zda, ze bych mohl s timto postupem narazit. Takze sonduji, zda nekdo praktikuje zalohovani finalniho projektu podobnm zpusobem a zda to funguje. Diky